Ook b-staal van Sofie De Vuyst is positief

© GEERT TRESIGNIE

Ook de B-analyse van het dopingstaal van wielrenster Sofie De Vuyst is positief. Bij een controle buiten competitie werden op 18 september exogene steroïden gevonden in de urine van de Flandrienne. De 32-jarige renster beweert dat ze onschuldig is.

Maarten Delvaux

Op 18 september, twee dagen voor haar afreis naar het WK in Yorkshire, testte de 32-jarige wielrenster Sofie De Vuyst tijdens een controle buiten competitie, positief op het gebruik van exogene steroïden. De winnares van onder andere de Brabantse Pijl wou haar onschuld zo snel mogelijk bewijzen en vroeg daarom een (dure) expertise van het B-staal aan. Die bleek echter ook positief.

De Vuyst kan zich wel optrekken aan het vonnis van de UCI in de zaak rond veldrijdster Denise Betsema. Ook de Nederlandse testte vorig jaar positief op anabole steroïden, maar kon de UCI overtuigen dat het om ‘niet-intentioneel’ gebruik ging. Daarom kwam ze ervan af met een retro-actieve schorsing van zes maanden. De Vuyst laat zich net zoals Betsema bijstaan door advocaat Johnny Maesschalck en biochemicus Douwe de Boer.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten