Ben Hermans twee maanden out na complexe schouderbreuk in Tour Down Under: “Dit is vrij pijnlijk”

Brute pech voor Ben Hermans woensdag in de Tour Down Under. De Limburger van Israël - Start-up Nation was het grootste slachtoffer van een valpartij op 1,4 km van de streep. Het harde verdict: een complexe schouderbreuk die in België geopereerd zal worden.

Hermans tastte meteen na zijn val woensdag naar zijn linkersleutelbeen en bleef minuten lang zitten. Na de etappe werd hij in tranen en met een ingepakte linkerarm overgebracht naar het ziekenhuis. Hij liep breuken op aan het linkersleutelbeen, het schoudergewricht en twee ribben. De breuk aan de schouder is complex. Hermans vliegt zo snel mogelijk terug naar België waar hij geopereerd zal worden. De Limburger zal twee maanden out zijn.

“Behoorlijk pijnlijk”

Hermans zette zelf een foto van voor en na de tweede etappe op Twitter: “Niet het verwachte resultaat. Verschillende gecompliceerde schouderbreuken, een gebroken sleutelbeen dat geopereerd moet worden en twee gebroken ribben. Ik hoop ergens binnenkort in Europa geopereerd te worden, want dit is behoorlijk pijnlijk om zo te vertrekken.”

Ook bij zijn ploeg zitten ze in zak en as. “Ben was onze kopman. Hij had zich een hele winter goed gesoigneerd om hier bij zijn terugkeer in de WorldTour iets te laten zien en nu valt dat op zo’n jammerlijke manier helemaal in het water. Het was een nerveuze slotfase na een rustige etappe. Het probleem is dat er dan nog veel renners bij zijn die denken kans te maken op de ritzege, daar is Ben jammer genoeg het slachtoffer van geworden. Brute pech. We waren naar hier gekomen om met Ben winnen, dat wouden we niet onder stoelen of banken schuiven. Hij was er klaar voor om mee te doen voor de eindzege”, aldus ploegleider Eric Van Lancker.

LEES OOK.Caleb Ewan bijt terug in Tour Down Under

Door Bram Vandecapelle in Australië
AANGERADEN