Actrice Leen Dendievel en andere BV’s krijgen valse factuur van Proximus in de bus: “Het is te gemakkelijk om online in iemands naam iets te bestellen”

Foto: DBA

Actrice Leen Dendievel heeft woensdag op Instagram een foto gedeeld van een valse factuur die ze in de brievenbus kreeg. “Deze kreeg ik in mijn bus. Ik ben nooit bij Proximus geweest. Daarom wist ik dat deze niet klopt”, laat ze weten. Ook andere BV’s kregen de brief in de bus.

Met een bericht op Instagram waarschuwt de ‘Thuis’-actrice voor valse facturen in naam van Proximus. “Ik stuurde dit naar de politie, heb Proximus zelf gebeld, maar ze sturen me van het kastje naar de muur”, staat er te lezen op haar Instagram. “Volgens de politie moet ik de gerechtsdeurwaarder bellen en van Proximus moet ik een nota maken op de website”, legt ze uit.

Met haar bericht wil Dendievel ouderen, grootouders en mensen die onoplettend zijn en te goeder trouw betalen, waarschuwen. “Iedereen heeft wel iemand in zijn familie. En toen ik gisteren polste bij vrienden, hadden ook zij deze al ontvangen en tevergeefs actie ondernomen.”

(lees verder onder de foto)

Even later postte Dendievel al een update. “Proximus is zo lief geweest om de deurwaarder te verwittigen van fraude en het te laten klasseren. Er werd blijkbaar een toestel gekocht op mijn naam. Het is te gemakkelijk om online in iemand anders naam iets te bestellen of een abonnement aan te gaan.” Ze geeft tips voor wanneer er zich bij iemand anders zoiets voordoet: “1. Gerechtsdeurwaarder bellen. 2. Bij de politie een pv laten opstellen. 3. Proximus verwittigen. 4. Voor Proximus en anderen, best even de regels verstrengen om online aan de slag te kunnen.”

Ook andere BV’s, zoals Xander De Rycke, Daphne Paelinck, Maxime Dewinne en Tine Priem, kregen de brief in de bus. “Dit weekend kwam ik terug van een leuke vakantie om dan deze niet zo leuke brief te ontvangen...Voor alle duidelijkheid, Ik ben géén lid van Proximus”, schrijft Paelinck op Instagram. “Na telefonisch/Facebook-contact met Proximus werd me al snel duidelijk gemaakt dat het hier om fraude gaat. Iemand zou online een abonnement aangemaakt hebben met mijn identiteitsgegevens. Nope, Ik ben niet alleen... Let dus goed op met wat je in de brievenbus krijgt. En wat nu? Hopen dat er geen andere facturen meer in de bus komen én ik ga snel aangifte doen. Allemaal niet zo fijn als je werkt en met een zieke baby zit. Komt goed.”