Acht verdachten aangehouden voor moordpoging op ex-lid van motorbende No Surrender

Bron © BELGA

Foto: if

Wingene -

De Brugse onderzoeksrechter heeft acht mensen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een poging tot moord op een ex-lid van motorbende No Surrender MC. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Het slachtoffer werd in december 2018 hardhandig aangepakt in hun clubhuis in Zwevezele.

De feiten speelden zich in de nacht van 14 op 15 december 2018 af in het clubhuis in Zwevezele, een deelgemeente van Wingene. Een ex-bendelid werd door zijn voormalige kompanen serieus toegetakeld. Na die moordpoging werd het slachtoffer in een auto meegenomen. Uiteindelijk werd hij pas vrijgelaten op een afgelegen plaats in de omgeving van Moeskroen. Over de precieze verwondingen van het slachtoffer geeft het parket geen informatie.

In het kader van het gerechtelijk onderzoek naar die feiten werden dinsdagochtend meerdere huiszoekingen uitgevoerd, onder andere in de provincie Henegouwen, in Brugge en in het clubhuis. Bij die huiszoekingen werden in totaal elf mensen gearresteerd. Alle verdachten werden dinsdag en woensdagochtend voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Die besliste om acht verdachten aan te houden voor hun betrokkenheid bij de moordpoging.

No Surrender MC is een van oorsprong Nederlandse motorbende. Het chapter in Zwevezele werd ondertussen wel opgedoekt en maakt nu deel uit van een andere motorclub. In navolging van enkele andere motorbendes werd No Surrender MC in juni 2019 in Nederland trouwens verboden door de rechter.

De verdachten zullen vrijdag in Brugge voor de raadkamer moeten verschijnen. Dan zal geoordeeld worden of ze al dan niet langer in de gevangenis moeten blijven.

TOP 10 MEEST GELEZEN