Ruiterhal in Brasschaat gesloten wegens stabiliteitsproblemen

Bron © BELGA

Foto: jb

Brasschaat -

In Brasschaat moet de Ruiterhal in het gemeentepark tot nader order sluiten omdat het gebouw kampt met stabiliteitsproblemen. Dat meldt het gemeentebestuur woensdag. Er is wel geen onmiddellijk instortingsgevaar. Op advies van een stabiliteitsingenieur worden alle in de zaal geplande evenementen geannuleerd of moeten ze op zoek naar een nieuwe locatie.

Het Brasschaatse schepencollege kwam dinsdagavond in extra zitting bij elkaar om een preventieve stabiliteitsstudie van de Ruiterhal te bespreken. De in de studie vermelde stabiliteitsproblemen leidden het gemeentebestuur ertoe om voorlopig de organisatie van evenementen in de zaal te verbieden en de personeelsleden die er werken elders onder te brengen.

“De sluiting van de Ruiterhal zal mogelijk voor langere tijd zijn”, klinkt het woensdag. “Eerst moeten de resultaten van het tweede onderzoek binnenkomen, voor het duidelijk zal zijn welke maatregelen kunnen worden genomen om de veiligheid te garanderen. De gemeente neemt meteen contact op met de organisatoren en klanten van komende evenementen die al een boeking of reservatie hadden in de zaal. Voor zoveel mogelijk voorstellingen en andere activiteiten wordt een alternatief gezocht.”

De Ruiterhal heeft een capaciteit van 800 personen (staand) of 450 (zittend) en wordt onder meer gebruikt voor concerten en fuiven. Heel wat lokale verenigingen maken er gebruik van.

Door gjs
TOP 10 MEEST GELEZEN