Democratische presidentskandidate eist 50 miljoen van Hillary Clinton nadat die haar “een Russische favoriet” noemde

Foto: AP

De Democratische presidentskandidate Tulsi Gabbard klaagt haar collega-Democraat Hillary Clinton aan omdat die haar “de favoriete van de Russen” genoemd zou hebben. Ze zegt dat die uitspraak haar reputatie beschadigd heeft en eist 50 miljoen dollar van Clinton.

Tulsi Gabbard is een Democratisch Congreslid uit Hawaii en werpt zich bij de naderende presidentsverkiezingen op als kandidaat om de strijd met Donald Trump aan te gaan. Woensdag heeft ze een opmerkelijke klacht ingediend tegen Hillary Clinton, ook een Democrate. Ze eist een schadevergoeding van 50 miljoen dollar voor uitspraken die de gewezen presidentskandidate in een interview 2019 deed.

De klacht draait rond een interview dat Clinton in oktober 2019 deed in de podcast van David Plouffe, een belangrijke strateeg binnen de Democratische partij. De twee hadden het over de kandidaten om president te worden, en Clinton omschreef iemand als “de favoriete van de Russen”. “Ze hebben al meerdere sites en bots en andere manieren om haar te steunen. En dan gaan ze ervan uit dat Jill Stein (een andere kandidaat, nvdr) uit de race zal stappen, wat misschien niet zal gebeuren omdat ook zij een troef van de Russen is.” Achteraf gaf een woordvoerder van Clinton toe dat ze het over Gabbard had.

De presidentskandidate zegt nu dat Clinton gelogen heeft en dat ze geen “Russische troef” is. “Die uitspraken waren bewuste pogingen om haar campagne te doen ontsporen”, staat in de klacht. “Ze is daardoor potentiële donoren en stemmers kwijtgeraakt. Ze heeft significante schade geleden, privé en professioneel, en eist daarom 50 miljoen dollar.”

Het kamp van Clinton neemt de klacht naar verluidt niet serieus, melden Amerikaanse media.

Door gjs
TOP 10 MEEST GELEZEN