Machtsstrijd is gestreden: KV Oostende stopt samenwerking met CEO Patrick Orlans

Bron © BELGA

Foto: BELGA

KV Oostende heeft woensdag bekendgemaakt de samenwerking stop te zetten met CEO Patrick Orlans. De 64-jarige Gentenaar was sinds 2013 als commercieel directeur aan de slag bij de kustclub. Vanaf december 2016 vervulde hij ook de functie van algemeen directeur.

Voorzitter Franck Dierckens neemt de operationele leiding van de club over. Hij zal in samenspraak met de nieuwe (Amerikaanse) investeerder, die zo snel mogelijk zal voorgesteld worden, een nieuw organigram voor KVO uittekenen.

“Patrick en ik leerden elkaar kennen in 2016 toen KVO Play-off 1 speelde op het veld van Roeselare”, begon voorzitter Dierckens zijn uiteenzetting op de clubwebsite. “Dankzij hem kwam ik bij Oostende terecht als sponsor, later ondervoorzitter en voorzitter. Dag en nacht heeft hij voor de club gewerkt en geleefd. Eerst om de club groot te maken, later om mee te zoeken naar de juiste oplossing voor de toekomst. KV Oostende heeft het succes van enkele jaren geleden mede aan deze man te danken. Het is mooi dat we nu op een vriendschappelijke manier samen kunnen beslissen om een andere weg uit te gaan.”

“Ik ben bijzonder blij dat de voorzitter alles in het werk heeft gesteld om een oplossing te vinden voor KV Oostende”, reageerde Orlans bij zijn afscheid. “Net zoals we dat samen de voorbije twee jaar ook hebben gedaan toen we na Marc Coucke en Peter Callant de club veilig moesten stellen. Nu komen er nieuwe bazen en dan is het beter om afscheid te nemen, zodat zij met een andere aanpak aan hun opdracht kunnen beginnen. Ik wens KVO alleen maar het allerbeste toe. Ik ben fier op wat we de voorbije jaren met het hele team, de supporters, de partners en de stad hebben gerealiseerd. Dat staat voor altijd in de geschiedenisboeken. Voorzitter Frank Dierckens moet ik bedanken voor zijn engagement, vorig jaar en nu opnieuw.”

Het vertrek van Orlans komt er in een voor de club - naast bestuurlijk - ook sportief woelige periode. Door de 0-1 nederlaag afgelopen zaterdag tegen Waasland-Beveren zakte KVO naar de voorlaatste plaats in de Jupiler Pro League. “Maar we hebben nog steeds zeven punten bonus op rode lantaarn Cercle Brugge”, counterde Dierckens. “En als we ons nog gericht kunnen versterken, zullen we dat ook niet nalaten.”

“Wat de extra-sportieve situatie betreft, zaten we vorige week aan een overeenkomst van 95 procent. Daar hebben we intussen, bij wijze van spreken, één procent bijgedaan. Die resterende procenten hangen eigenlijk vooral nog af van externe juridische en organisatorische factoren waar we in de media niet verder op ingaan. Van zodra de deal officieel bekrachtigd is, zullen we hierover communiceren, maar ik kan verzekeren dat alles in orde komt”, besloot de voorzitter.

Diverse media meldden de voorbije dagen dat het Amerikaanse bedrijf Pacific Media Group de nieuwe investeerder zal zijn. Oud-sportief manager Luc Devroe bracht het investeringsbedrijf aan bij KVO.

“Voorzitter Frank Dierckens & CEO Patrick Orlans hebben in onderling overleg beslist om de samenwerking stop te zetten”, liet KVO weten in een persbericht. “De voorbije week zaten beide partijen op een waardige manier rond tafel om met wederzijds respect dit afscheid voor te bereiden.”

Door belga
  • Meer voetbal