Kandidaten tot de nek ingegraven bij start ‘Expeditie Robinson’: Kamp Nederland versus Kamp België

© Vier

Het is al geleden van 2012, maar vanaf donderdagavond gaan de Belgen weer als vanouds de strijd aan tegen de Nederlanders in het nieuwe seizoen van ‘Expeditie Robinson’. En dat begint meteen met een stevige proef, waarbij de kandidaten net niet kopje-onder gaan in het zand.

eadp

LEES OOK. Bedrijf achter ‘Expeditie Robinson’ maakt extreme versie: met 100 op onbewoond eiland, winnaar krijgt 1 miljoen euro

“Het zijn en blijven Belgen. Als het kan, moven met die gasten.” Het is meteen duidelijk in Expeditie Robinson: het zal echt Kamp Nederland versus Kamp België worden.

Cadeaus worden niet uitgedeeld. Al van bij de eerste proef is het menens. De kandidaten starten het nieuwe seizoen ingegraven tot de nek op het strand. Het doel? Zich zo snel mogelijk bevrijden uit hun claustrofobische positie. En dat blijkt niet voor iedereen een makkelijke klus. Voor de Nederlandse Nelleke (31) kan zich maar moeilijk loswrikken, terwijl haar concurrente naast haar zich al half uit het zand heeft bevrijd. Het winnende kamp wacht dan ook de beste survivalkit én de enige vuurstick. De anderen moeten het met een beperkte survivalkit doen.

De acht Vlaamse deelnemers zijn – van jong naar oud – Farah (26) uit Barcelona, Natassia (27) uit Antwerpen, Niels (29) uit Leuven, Thomas (31) uit Vichte, Ruth (33) uit Lint, Koen (37) uit Leopoldsburg, Kavin (38) uit Kontich en Liesbet (45) uit Aalst. Ze nemen het op tegen de Nederlanders Dennis (27), Aisha (28), Anouk (30), Nelleke (31), Eva (32), Elroy (32), Jorik (42) en Herman (48).

De presentatie is dit jaar in handen van Bartel Van Riet en de Nederlandse Geraldine Kemper. Kemper kent alles van de ultieme overlevingsstrijd, want in 2013 won zij de Nederlandse versie van het programma. Voorts werkte Kemper van 2009 tot 2016 ook mee aan Spuiten en slikken, het programma rond drugs en seks op de Nederlandse omroep.

© Vier

INFO

‘Expeditie Robinson’, Vier, 20.35 uur

Aangeboden door onze partners

Lees ook