IJskoude nacht op komst, KMI waarschuwt voor CO-vergiftiging

Bron © BELGA

Themabeeld Foto: Shutterstock

Het wordt vannacht bitter koud, met minima tot -7 graden Celsius. Het KMI waarschuwt dan ook voor CO-vergiftiging.

IJskoude nacht op komst, KMI waarschuwt voor CO-vergiftiging
De weersverwachtingen voor donderdag. Foto: KMI

Donderdag begint grijs en nevelig, met mist die soms lokaal kan aanvriezen. Er kan ook wat motregen vallen, of motsneeuw in de Ardennen. In de loop van de dag ontstaan er dan geleidelijk opklaringen, maar in het westen blijft het waarschijnlijk bewolkt. Maxima tussen 2 en 6 graden, afhankelijk van de opklaringen.

Vannacht wordt het licht bewolkt in het oosten, maar opnieuw kouder met lage wolkenvelden en aanvriezende mistbanken. Het kwik daalt dan naar -1 tot -7 graden. Het KMI waarschuwt dan ook voor het gebruik van waterverwarmingstoestellen en vuurhaarden, omwille van het risico op CO-vergiftiging. Wie hoofdpijn heeft of de neiging tot braken, moet zeer oplettend zijn.

Vrijdag blijft het droog. Over de noordwestelijke landshelft hangen er veel lage wolken en is er eerst kans op (aanvriezende) mist. Elders verwacht het KMI ook aanvriezende mistbanken, maar in de loop van de dag breder wordende opklaringen. De maxima liggen tussen 2 en 6 graden.

Zaterdag is er eerst kans op lokale (aanvriezende) mist. Overdag blijft het droog en wordt het wisselend tot zwaarbewolkt. De maxima liggen tussen 4 en 7 graden. Vanaf zondag wordt het zachter met meer wind en af en toe regen.

Door jvh
AANGERADEN