Duikers halen kuip met beton uit water tijdens nieuwe zoekactie naar vermiste loodgieter Johan Van der Heyden uit Lint

Lint -

De Nederlandse politie is donderdag tijdens een nieuwe zoekactie naar delen van het lichaam van de vermiste Belgische loodgieter Johan van der Heyden (56) in het Schelde-Rijnkanaal op een speciekuip met beton gestoten. Die zal nu onderzocht worden door het Nederlands Forensisch Instituut, melden Nederlandse media.

De Nederlandse politie zocht sinds donderdagochtend opnieuw naar het lichaam van de vermiste loodgieter Johan Van der Heyden uit Lint. Verschillende duikers kamden delen van het Schelde-Rijnkanaal uit. De politie zou in de zaak nieuwe en betrouwbare informatie gekregen hebben, zo meldde de Nederlandse krant BN DeStem.

Johan Van der Heyden verdween op 2 juni vorig jaar na een afspraak met Wanda V.R. (40), een ex-prostituee uit Zoersel. Vermoedelijk werd hij in zijn eigen bestelwagen ontvoerd naar een woonwagenpark in het Nederlandse Steenbergen. Daar werd Van der Heyden waarschijnlijk vermoord door de nieuwe vriend van Wanda, Nicky S. (30).

Beton

S. zou het lichaam van de loodgieter in stukken gesneden hebben en het lichaam verbrand hebben. De stoffelijke resten werden mogelijk gedumpt in het Schelde-Rijnkanaal, bij het Nederlandse Bergen op Zoom. Er deed ook een gerucht de ronde dat het lichaam van de man in beton zou zijn gegoten en zo in het water is gegooid.

Volgens meerdere Nederlandse media hebben de duikers donderdagnamiddag rond 15 uur een speciekuip met beton gevonden in het kanaal. Dat heeft de Nederlandse omroep vernomen bij de politie. Die kuip werd uit het water gehaald en zal nu onderzocht worden door het Nederlands Forensisch Instituut om te zien of er effectief stoffelijke resten van de Belgische loodgieter inzitten. Zijn familie is daarvan op de hoogte gebracht.

Geen getuigenis

Nicky S. en Wanda V.R. zwijgen voorlopig in alle talen over wat er gebeurd is met Johan Van der Heyden. Al legden de twee minderjarige zonen van Wanda in december al gedetailleerde en belastende verklaringen af. Ook een 19-jarige vrouw, de dochter van de ex van S. die op het woonwagenpark woont, zou in december gelijkaardige verklaringen afgelegd hebben.

Door jtp, jvh, gjs
AANGERADEN
Meest recent