Liverpool-trein bibbert tegen Wolverhampton, maar dendert wel door

Foto: REUTERS

Veertien wedstrijden wint Liverpool nu al op rij. De snelle openingsgoal van skipper Henderson gaf geen deuk in het vertrouwen van de Wolves, die na rust langszij kwamen na een perfecte counter met Raul Jimenez als afwerker. Wolverhampton had de beste kansen, maar Firmino haalde in het slot de trekker over: 1-2.

Na goed 7 minuten moest de thuisploeg al beginnen achtervolgen. Alexander-Arnold met een perfecte hoekschop, kapitein Henderson kopte de bal staalhard voorbij een kansloze Patricio. Wolverhampton kreeg onmiddellijk de kans op de gelijkmaker, maar Doherty kon zijn kopbal niet kadreren.

De zevende uit de Premier League had het lastig tegen de leider: Salah en Mané vonden evenwel geen gaatje, mede door uitstekend verdedigend werk van Leander Dendoncker. Onze landgenoot, centraal in de driemansverdediging, hield Mané van een dubbele voorsprong voor de bezoekers. De Senegalese spits bezorgde Klopp op het halfuur wel kopzorgen: hij greep naar de dij en kon niet verder. De Japanner Minamino, die deze winter overkwam van RB Salzburg, mocht zo debuteren in het shirt van Liverpool.

Liverpool-trein bibbert tegen Wolverhampton, maar dendert wel door
Mané moest vervangen worden op het halfuur Foto: Action Images via Reuters

In de tweede helft herhaalde Henderson bijna zijn kunststukje, op een nieuwe hoekschop, maar deze keer miste zijn kopbal de juiste richting. Liverpool drukte door, maar Wolverhampton kwam plots langszij met een counter uit het boekje: Raul Jimenez lanceert Traoré, die de bal daarna precies op het hoofd van opnieuw Jimenez legt. De kopbal van de Mexicaanse spits verdwijnt perfect in de verste hoek: 1-1.

Doelman Alisson moest even later bij de pinken zijn op een harde knal van Traoré. Met nog 20 minuten kreeg ook Raul Jimenez een uitstekende kans, maar hij besloot hard op het hoofd van de Braziliaanse doelman van Liverpool.

In minuut 84 was Wolverhampton eraan voor de moeite: Salah hield een handvol verdedigers aan de praat en bediende Firmino, die van in de rechthoek binnenknalde. De grootste kans was nog voor de thuisploeg: Jota wrong hem de nek om. Liverpool zet eerste achtervolger Manchester City door de overwinning nu al op 16 punten. Wolverhampton mist de kans om over Manchester United en Tottenham naar de vijfde plaats te springen en blijft zevende.

Liverpool-trein bibbert tegen Wolverhampton, maar dendert wel door
Foto: AFP
Door Joost Marynissen
Meer voetbal