Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee

Abonnee worden? Kies je leesformule

Dit restaurant gooit niks meer weg: “Onvoorstelbaar wat je kan doen als je twee maanden schillen van mandarijnen spaart”

Dit restaurant gooit niks meer weg: “Onvoorstelbaar wat je kan doen als je twee maanden schillen van mandarijnen spaart”

“In veel restaurants worden van kruiden alleen de mooiste blaadjes gebruikt en gaat veel in de gft-bak. Wij gebruiken alles”, zegt de chef van San Gent. Foto: fvv

Gent -

Eten op een bord van prei. Een crème van de buitenste, minder mooie spruitenblaadjes. Een dessert met ijs van gespaarde mandarijnenschillen. Joël Rammelsberg van restaurant San Gent wil voortaan zo weinig mogelijk in de vuilnisbak gooien. “We smijten allemaal samen veel te veel weg.”

Rammelsberg is de zoon van een biotuinder en kreeg met de paplepel mee om zo weinig mogelijk in de gft-bak te gooien. Dat laat zich nu voelen in de keuken van San Gent, het kleine broertje van L’ ...