KMI waarschuwt voor gladheid en mist: code geel tot vrijdagmiddag

Bron © BELGA

Themabeeld Foto: Shutterstock

Het KMI verwacht donderdagochtend opnieuw veel nevel of (aanvriezende) mist. Daarom geldt tot vrijdagmiddag 12 uur code geel in het hele land.

KMI waarschuwt voor gladheid en mist: code geel tot vrijdagmiddag
De weerverwachtingen voor vrijdag. Foto: KMI

Vrijdagochtend verwachten we opnieuw vorming van nevel of (aanvriezende) mist, die het zicht kunnen beperken tot minder dan 500 meter”, klinkt het bij het KMI.

Ook daarna blijft het nevelig met vrij veel lage bewolking en slechts hier en daar enkele opklaringen. Eventueel kan er wat lichte motregen vallen. De maxima schommelen tussen 3 en 6 graden bij een zwakke veranderlijke wind.

Vannacht duikt er opnieuw op veel plaatsen nevel, aanvriezende mist of lage bewolking op. De temperaturen dalen naar 0 tot -4 graden.

Weekend

Zaterdagochtend is er kans op nevel of (aanvriezende) mist, die vooral in het zuiden van het land lang kan blijven hangen. In de loop van de dag wordt het meestal wisselend tot soms zwaarbewolkt en blijft het droog. De maxima liggen tussen 3 en 8 graden.

Zondag wordt het meestal zwaarbewolkt, maar blijft het op de meeste plaatsen wel droog tot de avond. De maxima schommelen tussen 5 graden in de Hoge Venen en 10 graden in het uiterste westen. ‘s Avonds en tijdens de nacht naar maandag trekt een regenzone oostwaarts over ons land.

Door jvh
TOP 10 MEEST GELEZEN