Kendall Jenner onder vuur voor halsband hond

Bron © The Sun

Foto: Joel C Ryan/Invision/AP

Kendall Jenner (24) is in het oog van een storm terechtgekomen nadat ze haar hond afgelopen week uitliet. Niet verkeerd, zou je in eerste instantie denken. Tot haar fans erachter kwamen dat de hond een ketting droeg met metalen pinnen aan de binnenkant.

Dobermann Pyro, de hond van Kendall Jenner, wordt volgens fans van het topmodel niet al te goed behandeld. Aanleiding daarvoor is een foto, genomen tijdens een wandeling met Pyro. Daarbij droeg de hond een metalen ketting, met aan de binnenzijde metalen pinnen, om te voorkomen dat het dier zou gaan trekken. Doet hij dat wel, dan prikken de pinnen in zijn hals. “Helemaal niet nodig”, reageren haar fans. “Het enige wat ze wil, is mooie foto’s maken voor Instagram. Ze geeft geen moer om het welzijn van haar hond.”

Andere fans suggereren zelfs dat Jenner geen hond zou mogen hebben. “Ofwel huur je een goede trainer voor hem ofwel geef je hem weg aan iemand die er wel goed voor zorgt.”

Ook de Amerikaanse dierenrechtenorganisatie PETA mengt zich in de discussie en benadrukt dat de halskettingen pijn en ongemak veroorzaken bij honden. “Het kan zelfs leiden tot fysieke en emotionele schade bij het dier.”

Door lla