Beruchte tafelschuimster Nadine W. “is het wat beu om voor een rechter te komen”

De vrouw ging vaak eten zonder te betalen. Foto: jhm

Nieuwpoort / De Panne -

De 49-jarige Nadine W., de meest beruchte tafelschuimster van het land, daagde vrijdag niet op in de rechtbank van Veurne waar haar advocaat verzet aantekende tegen drie eerdere vonnissen.

Enerzijds komt dat omdat er geen overbrengingen waren vanuit de gevangenis. “Maar ook anders zou ze niet gekomen zijn”, sprak haar advocaat Peter Gonnissen. “Ze moet de laatste tijd zodanig veel verschijnen in rechtbanken om verzet aan te tekenen tegen eerdere vonnissen dat ze het wat beu is. Tegenwoordig verschijnt ze twee à drie keer per week voor een rechter. Ze zag het niet zitten om te komen.”

Gebekvecht

In Veurne tekent de vrouw verzet aan tegen drie vonnissen waarbij ze effectieve celstraffen en geldboetes kreeg. Ze ging uitgebreid eten in De Panne en Nieuwpoort in maart en april vorig jaar. Ze bestelde er onder andere pizza, inktvisringen, drank en taart. Sinds vorige zomer zit de vrouw opgesloten in de gevangenis. Ze kreeg in totaal meer dan zeven jaar cel. Een psychiater verklaarde de vrouw intussen wel ontoerekeningsvatbaar waarna haar advocaat verzet en beroep begon aan te tekenen tegen die uitspraken. Zo ook in Veurne. Dat leidde tot een gebekvecht met de procureur vrijdagochtend. “Ik stel vast dat u uw conclusies met uw standpunten pas donderdagavond om 17.45 uur neerlegde. Dus wil ik dat die geweerd worden bij de beoordeling”, sprak de procureur.

Opschorting gekregen

Advocaat Gonnissen reageerde als door een wesp gestoken. “Als men die vrouw indertijd redelijk had beoordeeld hadden we geen verzet hoeven aan te tekenen”, zei hij. Uiteindelijk werd geoordeeld om de zaak met conclusietermijnen uit te stellen tot 13 maart. Ook onder andere in de rechtbank van Brugge tekende vrouw intussen al verzet aan tegen eerdere vonnissen. Met succes, want ze kreeg er al de opschorting in plaats van celstraffen.

Door jhm
AANGERADEN