Waarom een van de hoofdpersonages na 15 jaar écht uit ‘Grey’s Anatomy’ is gestapt

Foto: AP

Het was tijd voor een nieuw hoofdstuk in zijn leven, zei Justin Chambers (49) toen hij eerder deze maand bekendmaakte dat hij na 15 jaar zal verdwijnen uit Grey’s Anatomy. Chambers was als dokter Alex Karev een van de hoofdpersonages in de ziekenhuisserie, en uit een getuigenis van iemand uit zijn entourage blijkt nu dat er eigenlijk mentale problemen en een ernstige slaapstoornis aan de basis van zijn beslissing lagen. Dat meldt Page six.

Toen hij zijn vertrek uit de langstlopende ziekenhuisserie aller tijden bekendmaakte, zei Chambers dat zijn vertrek te maken had met gezonde ambitie. “Ik denk er al een tijd over na om wat diverse acteerrollen na te streven en andere carrièrekeuzes te maken. Nu ik 50 word en gezegend ben met een steunende vrouw en vijf prachtige kinderen, is het daar het moment voor.”

LEES OOK. Hoofdpersonage verlaat ‘Grey’s anatomy’ na 15 jaar

Uit een getuigenis van iemand uit de entourage van Chambers blijkt echter dat zijn vertrek uit de serie een andere reden heeft, meldt Page Six. De acteur zou met mentale problemen opgenomen zijn in de luxueuze privékliniek Privé-Swiss in Connecticut, waar ook al Selena Gomez zich liet behandelen voor mentale problemen.

“Er was veel aan de hand achter de schermen bij Grey’s Anatomy”, zei de bron van Page Six. Chambers zou er te kampen gekregen hebben met een ernstige slaapstoornis en mentale problemen. “Hij wordt behandeld voor stress en depressie”, klinkt het. In 2008 werd Chambers daar al eens voor behandeld.