Vrouw komt tijdens vakantie vast te zitten in Noorse wildernis, maar Tinder-account redt haar uit de nood

Foto: Facebook

Een Duitse vrouw heeft zich op heel slimme wijze weten te redden uit een gevaarlijke situatie tijdens haar vakantie in Noorwegen. Samen met twee vrienden was ze vast komen te zitten op een weg die heel glad was door het ijs, maar via datingapp Tinder konden ze gered worden.

Lonia Haeger weet wat ze doet wanneer ze op vakantie vertrekt: ze is een avonturier die al heel wat plaatsen op de wereldbol zag en gaat wanneer ze maar kan kitesurfen. Toen ze tijdens een vakantie met twee vrienden in de Noorse wildernis kwam vast te zitten op een door het ijs niet meer begaanbare weg, wist de Duitse dan ook dat de situatie erg gevaarlijk was.

Ze vreesden dat hun auto van de berg zou glijden of dat ze zouden botsen met een tegenligger, maar de hulpdiensten konden hen niet redden omdat de plaats onbereikbaar was. Daarop kwam Phil, een van haar vrienden, met een idee: Tinder gebruiken. “In onze camper vreesden we dat de wagen elk moment van de berg zou kunnen glijden”, vertelt Lonia zelf op Facebook. “Maar het idee van Phil was geniaal.”

Na vijf minuten had Lonia al een match. “Nog eens vijf minuten later kwam hij naar ons toe met zijn bulldozer. Hij heeft de weg weer begaanbaar gemaakt, waardoor we recht achter hem aan konden rijden en zo bij een veilige parking geraken. Onze held heeft de dag erna voor banden met pinnen erop gezorgd. Zo waren we helemaal gered.”

Of er uiteindelijk romantiek van is gekomen met Stian, hun redder, zegt Lonia er niet bij.

Door gjs