Billie Eilish (18) over de donkere periode die achter haar ligt: “Ik dacht dat ik mijn 17de verjaardag niet zou halen”

Foto: AFP

In een interview met CBS heeft Billie Eilish openhartig gepraat over de donkere gevoelens en depressie waar ze het voorbije jaar mee geworsteld heeft. De 18-jarige popster hoopt haar fans een hart onder de riem te steken door open te zijn over haar eigen problemen.

“Het was een heel moeilijk jaar”, vertelde Billie Eilish in het interview met Gayle King, naar aanleiding van de Grammy Awards die zondag uitgereikt worden. “Ik was zo ongelukkig en vreugdeloos.” De 18-jarige Amerikaanse vertelt hoe ze haar vrienden verloor door de plotse roem en omdat ze maar herkend bleef worden wanneer ze ergens naartoe gingen. Ze werd er depressief van.

“Ik wil niet somber doen, maar ik dacht echt dat ik mijn 17de verjaardag niet zou halen”, zegt Eilish. Op de vraag of ze dacht dat ze zichzelf iets zou aandoen, antwoordt ze “ja”. “Ik denk dan vooral aan die ene keer in Berlijn, toen ik helemaal alleen was in mijn hotel. Er was een raam en ik zat te huilen omdat ik er echt over nadacht om er zo een eind aan te maken.”

Eilish geeft toe dat de donkere teksten over zelfdoding in haar liedjes autobiografisch zijn. En nu wil ze haar ervaringen gebruiken om haar fans te steunen. “Ik wil ze bij hun schouders nemen en vragen om voor zichzelf te zorgen. Doe jezelf niet nog meer pijn, wees lief voor jezelf.”

.

Door gjs