Vier mannen aangehouden voor gijzeling van 27-jarige vrouw

Foto: BELGA

Hoboken / Ekeren -

De politie heeft donderdag vier mannen gearresteerd nadat die een 27-jarige vrouw gegijzeld hadden in Antwerpen. De vriend van de vrouw werd in elkaar geslagen en moest losgeld betalen.

Donderdagochtend deed een verwarde man aangifte van de gijzeling van zijn 27-jarige vriendin. De Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen opende meteen een onderzoek. Woensdagavond namen verschillende mannen de 22-jarige boekhouder mee in een minibus en brachten hem naar een pand. Daar kreeg de man zware slagen en werd hij gekneveld. De verdachten ontvoerden daarna zijn 27-jarige vriendin uit Borgerhout. Ze sloten haar op en hielden haar gevangen. De man werd daarna vrijgelaten om het losgeld voor zijn vriendin te verzamelen en om zijn gokschuld af te betalen.

Dankzij de samenwerking van de politie Antwerpen, de Federale gerechtelijke Politie Oost-Vlaanderen en Antwerpen en de speciale eenheden van de Federale Politie kon er snel resultaat geboekt worden. Donderdag kon de vrouw door de politie bevrijd worden. Ze bleef ongedeerd. Vier mannen, een 25-jarige man uit Ekeren, een 25-jarige man en zijn 27-jarige broer uit Antwerpen en een 27-jarige man uit Hoboken, werden gearresteerd. De onderzoeksrechter heeft de vier mannen vrijdag aangehouden en dinsdag verschijnen ze voor de raadkamer.

Het gerechtelijk onderzoek zal worden voortgezet door de afdeling agressie van de Federale gerechtelijke Politie Antwerpen.

AANGERADEN