Taylor Swift zegt af voor “verrassingsact” op Grammy’s

Bron © Variety, New York Post

Foto: Charles Sykes/Invision/AP

Ze stond eigenlijk niet op de affiche om op te treden tijdens de Grammy’s, maar het gonsde wel van de geruchten als zou Taylor Swift (30) optreden als verrassingsact. Maar dat gaat nu definitief niet door. De ‘Shake it of’-zangeres heeft afgezegd voor het optreden. Naar de ceremonie zelf zou ze wel nog komen.

In de line-up voor de repetities stond er nog één ‘TBA’ of ‘To Be Anounced’ (‘Nog bekend te maken’). Velen vermoedden dat Taylor Swift daar dan The man zou komen zingen, een nummer van haar recentste album Lover. Swift zelf is ook genomineerd voor drie Grammy’s, inclusief ‘Song of the year’ voor Lover. Het is niet helemaal duidelijk waarom ze afzegt. Wel volgt de afzegging na het recente seksismeschandaal rond de Recording Academy.

Corruptie en seksuele intimidatie

De voormalige baas van de Academy, Deborah Dugan, kreeg vorige week haar ontslag nadat ze verschillende mistoestanden binnen het bedrijf had aangeklaagd. Gaande van corruptie tot onder meer seksuele intimidatie. Volgens haar zou er gesjoemeld zijn bij het stemmen voor de genomineerden. De uitslag zou niet volledig bepaald worden door de stemmende leden uit de muziekindustrie; een “geheime groep” kan zelf de genomineerden selecteren.

Dugan beschuldigde ook CEO Neil Portnow ervan dat hij een muzikant zou verkracht hebben, wat hij ontkent. Een andere mannelijke oud-collega zou Dugan dan weer tijdens een zakendiner hebben proberen te versieren en seksuele toespelingen hebben gemaakt. De Recording Academy ontkent dat Dugan met die beschuldigingen naar buitenkwam kwam toen ze er nog werkte, maar laat wel weten een onafhankelijk onderzoek te zijn gestart.

Door eadp
AANGERADEN