Chinese president: “Verspreiding is zich aan het versnellen, de situatie is zeer ernstig”

Foto: REUTERS

De verspreiding van het coronavirus dat in China al 41 mensen het leven heeft gekost, “versnelt” en vormt een “ernstige bedreiging” in China. Dat heeft president Xi Jinping zaterdag gezegd op een crisisbijeenkomst van de communistische partij.

LEES OOK. Het komt nu wel heel dichtbij: coronavirus bereikt Europa met drie besmettingen in Frankrijk

LEES OOK.Na eerste ‘valse’ melding van coronavirus in ons land: wat is kans dat het hier echt toeslaat en hoe goed zijn we voorbereid?

Het staatshoofd verzekerde dat zijn land “de strijd zal winnen” tegen de nieuwe variant van het coronavirus. De Chinese autoriteiten namen de afgelopen dagen dan ook draconische veiligheidsmaatregelen om de verspreiding zoveel mogelijk in te dammen.

Een twintigtal steden werden in quarantaine geplaatst, een deel van de Chinese muur is niet toegankelijk en inspecteurs zoeken op treinen, bussen en vliegtuigen naar passagiers met symptomen.

Zaterdagmiddag raakte daarenboven bekend dat de autoriteiten in Peking vanaf zondag alle busverkeer van en naar de Chinese hoofdstad verbieden om de verdere verspreiding van de mysterieuze longziekte tegen te gaan.

De maatregel zal wellicht miljoenen mensen treffen die naar aanleiding van het Chinese nieuwjaar over en weer naar Peking reizen. Traditioneel troepen binnenlandse toeristen dan ook samen aan het Tiananmenplein en de Chinese Muur.

Door syd
TOP 10 MEEST GELEZEN