Rode Duivel Michy Batshuayi moet elke maand 2.400 euro alimentatie betalen voor liefdesbaby

Foto: Photo News

Gitte Vander Elst beviel ruim twee jaar geleden van een dochtertje van Rode Duivel Michy Batshuayi. De voetballer zou echter alle contact met moeder en kind weigeren, maar moet wel 2.400 euro alimentatie per maand betalen. Dat vertelt de 27-jarige uit het Antwerpse Duffel in Het Laatste Nieuws.

Volgens Vander Elst raakte ze bijna drie jaar geleden zwanger op een hotelkamer in Londen. De vader van het kind: Rode Duivel Michy Batshuayi. De twee hadden geen relatie en de voetballer was op dat moment nog verloofd met een andere vrouw, zegt Vander Elst in Het Laatste Nieuws. Toen ze hem confronteerde met het nieuws van haar zwangerschap, drong hij volgens haar aan op een abortus: “ Je moét abortus plegen! Het is uw kind, niet het mijne!’, reageerde hij.”

Vander Elst besloot het kind te houden en eind 2017 werd haar dochtertje Daya geboren. Batshuayi heeft dan al alle contact verbroken, maar zou in 2018 verplicht worden om een DNA-onderzoek te ondergaan. Op basis daarvan concludeerde een rechter een jaar later dat de Rode Duivel wel degelijk de vader is. Hij verplicht hem tot het betalen van 2.400 euro alimentatie per maand. Vander Elst zou bovendien ook een klacht ingediend hebben tegen Batshuayi voor familieverlating. Het hele verhaal lekte vorige week uit, toen bleek dat Batshuayi achterstond met zijn alimentatie.

Ondertussen heeft de voetballer dat rechtgezet, verklaart de advocaat van Vander Elst in de krant. Maar Vander Elst hoopt op meer, zeker nu blijkt dat Daya van bij haar geboorte met ernstige gezondheidsproblemen kampt: ze is doof aan één oor en er werden ook cystes in haar hersenen gevonden. Vander Elst hoopt dat Batshuayi mee wil betalen voor de hoog oplopende medische kosten en dat hij contact opneemt met zijn dochtertje. “Het ideale zou zijn dat hij er zo nu en dan is voor haar, interesse heeft in haar. Dat hij alimentatie blijft betalen. En mijn dochter een bionische oor krijgt. Ze zou er zo veel beter mee af zijn.”

Onze redactie contacteerde herhaaldelijk de zaakwaarnemer van Michy Batshuayi, maar die reageerde niet op de berichten.

Door sgg
AANGERADEN
Meest recent