Hevige mist is spelbreker tijdens Charleroi - KV Mechelen (1-0), wedstrijd na 37 minuten definitief gestaakt

Wat doe je als je langs de zijlijn staat te gesticuleren naar je aanvaller aan de overkant, maar die jou niet ziet? Het overkwam Charleroicoach Karim Belhocine. Het Stade du Pays kreeg een dikke laag mist over zich heen, scheidsrechter Dierick moest de wedstrijd noodgedwongen stopzetten. Beide ploegen kwamen ondertussen met het voorstel om de match op 4 februari in te halen.

De actie “Tous au Stade” liet Mambourg aardig vollopen: een nagenoeg vol huis voor de wedstrijd tegen KV Mechelen. Die supporters krijgen wel niet veel voetbal te zien in de openingsminuten: een dik pak mist had het stadion in zijn greep. Scheidsrechter Dierick zag er geen graten in: er mocht gevoetbald worden.

De thuisploeg prikte een eerste keer na 8 minuten: een goeie tik van Gholizadeh bereikte Bruno, die Peyre makkelijk kon uitkappen en Rezaei niet net kon bereiken. Even later schoot de winger zelf vanuit een scherpe hoek op Thoelen. Gelukkig bleef het gevaar van Charleroi van de linkerkant komen onder de neus van de perstribune, want de overkant van het veld was ondertussen onzichtbaar geworden door de steeds dikkere mist.

Hevige mist is spelbreker tijdens Charleroi - KV Mechelen (1-0), wedstrijd na 37 minuten definitief gestaakt
Bruno was het bedrijvigst in de openingsfase Foto: Photo News

Morioka mist niet

Mechelen reageerde via een knap uitgespeelde aanval over 3 stationnetjes: De Camargo-Engvall-Schoofs. Die laatste had zijn terugkeer na schorsing altijd moeten opluisteren met een doelpunt, maar hij besloot over. Een dure misser: in de eerstvolgende aanval van de thuisploeg werd Morioka in de zestien gehaakt door Van Cleemput. Een zuivere strafschop, de Japanner plaatste de bal zelf netjes in het hoekje: 1-0.

Aanvoerder Kaya ging na de achterstond morren bij Dierick en die kon na 23 minuten echt niet anders dan het spel stilleggen door de mist. Na tiental minuten pauze kwamen de Carolo’s terug het veld op, voor de gelegenheid in blauwe uitrusting. De witte bal werd vervangen door een oranje om een betere zichtbaarheid te garanderen. O ja, doelman Penneteau mocht zijn knalroze keepersplunje uiteraard wel aanhouden: voor één keer alle begrip voor zijn kledijkeuze.

Hevige mist is spelbreker tijdens Charleroi - KV Mechelen (1-0), wedstrijd na 37 minuten definitief gestaakt
Christof Dierick moest de wedstrijd door de mist stilleggen Foto: Photo News

De supporters van Malinwa zagen de humor er wel van in: “Wij zien geen kl*ten, is dat nou eerste klasse?” De korte pauze deed de spelers van KV Mechelen wel deugd. Althans, dat vermoedden we: de oranje bal was meer te zien op de speelhelft van de thuisploeg. Na 37 minuten kon het scheidsrechterlijk viertal niks anders dan de wedstrijd een tweede keer stilleggen.

De wedstrijd moest definitief worden gestaakt. De Geschillencommissie Hoger Beroep voor het Profvoetbal moet nu beslissen op welke manier deze ontmoeting moet herspeeld worden: herbeginnen na 37’ en 1-0 of helemaal opnieuw de 90 minuten aanvatten. Na de wedstrijd kwam al snel het voorstel om op 4 februari de wedstrijd te herspelen of uit te spelen, maar Charleroi is niet akkoord met die datum. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Na de definitieve afgelasting heerste uiteraard teleurstelling bij de aanwezigen in het stadion. Mehdi Bayat, de algemeen directeur van Charleroi en voorzitter van de Koninklijke Belgische Voetbalbond, vatte het misschien nog het beste samen: “Ik heb veel invloed in België, maar op het weer heb ik jammer genoeg geen invloed.”

Hevige mist is spelbreker tijdens Charleroi - KV Mechelen (1-0), wedstrijd na 37 minuten definitief gestaakt
Foto: Photo News
Door Joost Marynissen
  • Meer voetbal