Zondag nog droog, maar daarna gaat het regenen

Bron © BELGA

Themabeeld Foto: Bossuit, Jan Demets uit Zwevegem

Het wordt zondag droog bij zachtere temperaturen, maar tegen de avond volgt vanaf het westen regen. Ook de volgende dagen kan het gaan regenen, verwacht het KMI.

Zondag nog droog, maar daarna gaat het regenen
De weersverwachtingen voor zondag. Foto: KMI

Zondag wordt droog met vaak wolken maar tijdelijk ook enkele opklaringen. ‘s Ochtends is er kans op mist in de Ardennen. Het wordt zachter met maxima van 3 graden in de Hoge Venen tot 8 of hier en daar 9 graden in Laag­- en Midden­-België.

Zondagavond wordt het zwaarbewolkt met over het westen stilaan regen. Zondagnacht trekt de regen verder oostwaarts door ons land. Over het westen wordt het op het einde van de nacht opnieuw droger met nog kans op enkele buien. We krijgen minima van 2 graden in de Hoge Ardennen tot 7 graden over het westen.

Maandag is het gedeeltelijk tot soms zwaarbewolkt met perioden met regen of buien. De maxima schommelen tussen 6 graden in de Ardennen en 9 graden elders. Dinsdag wordt het wisselvallig met soms buien, mogelijk met korrelhagel en enkele donderslagen. Woensdag wordt droog. Daarna wordt het zachter, met kans op regen.

Door jvh
AANGERADEN