Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee

Abonnee worden? Kies je leesformule

“De grootste daad van liefde in mijn leven? De jongen die swinglessen voor me volgde, tot het een daad van overspel bleek”

Lotte Debrouwere

“De grootste daad van liefde in mijn leven? De jongen die swinglessen voor me volgde, tot het een daad van overspel bleek”

“Ik ga die kip voor jou vangen”, zei de man. Zijn vrouw had verteld hoe ze verliefd was geworden op een uitgehongerde, verdwaalde kip op een parking. Hoe ze met korstjes het dakloze beest probeerde in haar auto te lokken om haar een betere thuis te geven. Maar dat mislukte. Dus sprong haar man in de auto, verdween in de donkere nacht om vervolgens met prehistorische blik terug te keren mét de kip. “Zo’n mooie daad van liefde”, vond Fleur van Groningen, mijn voorgangster van deze rubriek. Ze vertelt het terwijl we staan te kijken naar de geredde zwarte kip. Ze wroet met haar poten in de aarde. Niet Fleur, maar de kip. Ik had Fleur geïnterviewd naar aanleiding van haar nieuwe boek dat eraan komt.

Ik dacht aan daden van liefde in mijn leven. De grootste daad was de jongen die swinglessen voor me had gevolgd. Hij leed onder het feit dat we niet konden swingen. In mijn tijd een ‘must’ als je cool ...