Grammy Awards in basketarena LA Lakers vol eerbetonen aan Kobe Bryant

Bron © Hollywood Reporter, LA Times, Belga

Foto: Photo News

De 62ste Grammy Awards, de belangrijkste internationale muziekprijzen, werden vannacht uitgereikt in Los Angeles, in basketbalarena Staples Center. De thuisbasis van de LA Lakers, net nadat het nieuws binnenkwam dat hun basketlegende Kobe Bryant omkwam in een helikoptercrash. Terwijl fans buiten aan de zaal samenkwamen om te rouwen, was de awardshow binnen doorspekt met eerbetonen aan Bryant.

Tijdens het eerste deel van de awardceremonie, dat niet op tv werd uitgezonden, was al een minuut stilte gehouden. De Grammy-show zelf werd begonnen door zangeres Lizzo met de aankondiging: “Vanavond is voor Kobe”, alvorens ze enkele nummers bracht. Gastvrouw van de show Alicia Keys zei daarna dat iedereen “gek verdrietig” was na het verlies van “een held”. “We staan hier met een gebroken hart in het huis dat Kobe Bryant bouwde.” Keys vroeg het publiek Bryant en de andere slachtoffers in hun hart te houden en hun steun naar de families te sturen. Daarna bracht ze samen met Boyz II Men een ingetogen versie van ‘It’s so hard to say goodbye to yesterday’. Ze eindigde met: “We houden van je, Kobe.”

Terwijl Bryants rugnummers in de schijnwerpers werden gezet, zei Keys dat ze zouden doen waarvoor ze gekomen waren. “We gaan de krachtigste energie, het ene dat de kracht heeft om ons allemaal samen te brengen, vieren: muziek. Het is het meest helende ter wereld.” Ze merkte op dat Kobe Bryant van muziek hield. “Dus moeten we dit een viering ter ere van hem maken.”

The show must go on, dus. En een van de grote winnaars van die show was de 18-jarige Billie Eilish, samen met haar broer Finneas. Zij wonnen voor ‘Bad Guy’ de prijs voor nummer van het jaar.

In haar speech bedankte Eilish haar team, ouders en beste vrienden. “Ik ben zo dankbaar dat ik hier mag zijn”, klonk het. Haar broer Finneas wees erop dat de twee nog steeds samen nummers schrijven in hun slaapkamer. “Deze award is voor alle kinderen die in hun slaapkamer muziek maken. Op een dag zullen jullie hier staan.”

Eilish sleepte ook al de award voor beste pop vocal album in de wacht en Finneas werd bekroond als beste producer.

Het Gentse Soulwax kon zijn nominatie voor beste remix niet verzilveren.

Door adb
Meest recent