Man rept zich naar ziekenhuis omdat benen blauw uitslaan, maar ontdekt dan gênante oorzaak

Bron © Mirror

Foto: shutterstock

Zijn benen sloegen plots blauw uit. Mark panikeerde. Meer nog toen hij even Dokter Google raadpleegde en die hem vertelde dat hij een ernstige aandoening had opgelopen. Mark dacht dat hij ging sterven en raasde naar het ziekenhuis. Daar kreeg hij echter te horen dat hij nogal overdreven gereageerd had...

“Ik ben vandaag naar de spoedafdeling gegaan”, schreef Mark Shrayber afgelopen weekend op Twitter. “Mijn benen waren blauw geworden en na wat opzoekingswerk online was ik er zeker van dat ik een diepe veneuze trombose (een bloedstolsel in de grotere aders dat de bloedstroom belemmert of stopt, nvdr.) had. Ik dacht: was dit het? Is het gedaan met me?”

En dus besloot Mark in allerijl naar het ziekenhuis te gaan. Na een kort onderzoek kreeg hij de diagnose.

Mark had geluk. Het was geen trombose. Mark lijdt aan het “de dommerik die zijn nieuwe jeansbroek niet wast voor hij ze de eerste keer draagt”-ziekte, zo gaf hij met rode wangen toe op Twitter.

De gênante Twitter-bekentenis van Mark kreeg in twee dagen tijd bijna 370.000 vind-ik-leuks. Voor velen was hij het mikpunt van spot, al kreeg hij ook bijval. Van “lotgenoten” die zichzelf ook een verkeerde diagnose hadden gegeven. Onder meer van Twittergebruiker @SLHDC. “Ben door een fase gegaan waarin ik ernstig bezorgd was dat ik een hersentumor had omdat alles wat ik at - inclusief zaken zoals pasta - naar pepermunt smaakten. Uiteindelijk ben ik tot het besef gekomen dat ik een flesje met pepermunt-extract over al mijn potten en pannen had gemorst.”

Een moeder antwoordde dan weer: “Dit doet me denken aan het moment waarop ik met mijn zes maanden oude zoon naar de spoed ben gegaan omdat zijn voet purper was. Bleek dat iemand van de opvang was vergeten om te vermelden dat ze aan voetverven hadden gedaan die dag.”

Door mtm