Laporte out met twee gebroken polsen, Allegaert krijgt meteen zijn kans in San Juan

Christophe Laporte kon zelfs zijn melk niet in zijn koffietas kon gieten, laat staan sturen in koers

Christophe Laporte kon zelfs zijn melk niet in zijn koffietas kon gieten, laat staan sturen in koers © BELGA

Christophe Laporte (Cofidis) is qua grote namen het voornaamste slachtoffer geworden van de hevige val in volle finale van de openingsrit. De Franse spurter brak beide polsen.

hc

LEES OOK. Remco Evenepoel na goeie nacht al hersteld van val: “Het is hier niet gevaarlijker, het is alleen anders koersen dan in Europa”

“Hij heeft danig veel pijn dat hij vanmorgen zelfs zijn melk niet in zijn koffietas kon gieten. Sturen in koers is nog van een hele andere grootte-orde”, klonk het bij ploegleider Cofidis maar tegen de middag kwam er slechter nieuws. “Rechterpols gebroken, meldden ze vanuit het ziekenhuis en nu begonnen ze aan de linkse die zoveel slechter is”, stelde de Waals van Cofidis. Dat betekent dat Piet Allegaert, de debutant die overkomt van Sport Vlaanderen-Baloise, in de plaats van lead out in de tweede rit die normaal gezien op een massaspurt eindigt, nu de sprinter met dienst zal worden. “Al hoop ik dat Piet meer geluk heeft dan in de openingsrit, want daarin reed hij lek en kwam hij niet meer terug in de spits van de wedstrijd.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten