Namen van de negen slachtoffers betrokken bij de helikoptercrash van Kobe Bryant zijn bekend

Bron © BELGA

De plaats van de crash Foto: AP

De namen van de negen mensen die zondag om het leven kwamen bij de crash van de helikopter van basketballegende Kobe Bryant zijn bekend. Officieel werden de slachtoffers nog niet geïdentificeerd en de autoriteiten geven dan ook geen namen vrij, maar de nabestaanden van de slachtoffers, zes volwassenen en drie adolescenten, deden dat wel.

LEES OOK. “Kobe Bryant is van hetzelfde kaliber als Messi of Ronaldo”: het bewogen levensverhaal van de superster

Naast de 41-jarige Kobe Bryant en zijn 13-jarige dochter Gianna, gaat het om de 38-jarige Christina Mauser, adjunct-trainer van het basketteam van Gianna Bryant aan de Mamba Academy, de 56-jarige John Altobelli, baseballcoach aan het Orange Coast College in Costa Mesa, zijn vrouw Keri en hun dochter Alyssa, een teamgenote van Gianna, Sarah Chester en haar dochter Paytan, ook een jeugdspeelster, en piloot en vlieginstructeur Ara Zobayan.

De negen reisden van Bryants woning in Orange County naar de Mamba Academy, de sportschool van Bryant, in Newbury Park, een trip van 135 kilometer. Mogelijk is de oorzaak van de crash een dichte mist. Volgens de New York Times kreeg de piloot wel een speciale toestemming om ondanks het slechte weer op te stijgen.

LEES OOK.Audiofragment met controletoren vlak voor fatale helikoptercrash van Kobe Bryant: “Je vliegt te laag”

Namen van de negen slachtoffers betrokken bij de helikoptercrash van Kobe Bryant zijn bekend
John Altobelli Foto: AP
Door Maarten Delvaux
  • Meest recent