‘Thuis’-acteur Mathias Vergels over zijn zangcarrière: “Ik speel liever op café dan in het Sportpaleis”

Mathias Vergels (27), beter bekend als Lowie uit ‘Thuis’, is niet alleen bezig met zijn acteercarrière verder uit te bouwen, hij timmert ook aan zijn zangcarrière. “Ik wil zo veel mogelijk mensen overtuigen van mijn muziek”, zo verklaart hij deze week in Story.

mtm

“Eigenlijk is Thuis soms een vergiftigd geschenk”, getuigt Vergels. “Die bekendheid zorgt ervoor dat er positieve, maar ook mindere zaken gebeuren. Bij vroegere platenmaatschappijen teerden ze op dat succes en dachten ze op die manier geld aan mij te verdienen. Ik moest dingen doen waar ik niet achter stond. Er zijn veel haaien in die wereld en als je niet goed omringd wordt, ben je gesjareld. Ik neem snel mensen in vertrouwen en daar maken sommigen misbruik van.”

Vergels wil zo veel mogelijk mensen overtuigen van zijn muziek, maar in tegenstelling tot zijn collega Niels Destadsbader droomt hij er niet van om Sportpaleizen te laten vollopen. “Pas op, ik heb superveel respect voor Niels. Hij is een keigoede zanger-entertainer. Maar ik focus mij op mijn liedjes en op mijn album staan dingen die minder breed commercieel klinken. Kleiner ook, naar mijn gevoel. Als ik moet kiezen, dan speel ik liever met mijn gitaar op café dan in het Sportpaleis. Ik denk zelfs dat ik niet eens op zo’n groot podium zou durven te staan.”

bekijk ook

Dit vindt Thuis-acteur Mathias Vergels het mooiste aan zijn lijf

Aangeboden door onze partners

Lees ook