Joris Hessels over ontrouw: "Ik heb lang niet in de spiegel kunnen kijken"

Bron © Humo

Tv-maker Joris Hessels (39), onder meer bekend van de programma’s ‘Gentbrugge’ en ‘Radio Gaga’, heeft heel lang niet in de spiegel kunnen kijken, zo geeft hij toe in Humo. De reden? Ontrouw. Zijn eigen ontrouw. “Dat is nog altijd een lelijke barst in mijn zelfbeeld.”

LEES OOK. Tv-maker Joris Hessels (39) bouwt een nieuw leven op met vriendin Evelien (34): “Af en toe denk ik: dit halen we nooit” (+)

Hij vertelt niet wanneer en met wie, maar Hessels geeft het wel toe. Hij is ooit ontrouw geweest. En daar heeft hij het zelf nog altijd moeilijk mee. “Ik wil mezelf zien als een jongen die de mensen rond zich wil laten bloeien. Maar die jongen was toen ver weg. Ik heb heel lang niet in de spiegel kunnen kijken.”

“Je kunt niet leven zonder mensen te kwetsen”, zo beseft hij. “En misschien is het niet nodig, en wie weet zelfs gevaarlijk, om ethische zuiverheid na te streven. Maar toch kan ik niet zeggen dat ik ermee in het reine ben. Wat het ook zo moeilijk maakt: ik beschouw mezelf in principe als een heel trouwe mens. Trouw aan geliefden, aan vrienden, aan werkgevers die me kansen gaven, aan al mijn passies en mijn liefdes.”

Door mtm