Dimitri de Condé: “Niet zeker of Sander Berge op 1 februari nog in Genk is”

© JEFFREY GAENS

Voor landskampioen Racing Genk is het de komende dagen nog bang afwachten of goudhaantje Sander Berge in de Luminus Arena blijft. “We kunnen vandaag niet zeggen of Sander Berge op 1 februari nog in Genk is of niet”, liet sportief directeur Dimitri de Condé noteren. “Er is veel interesse. De bedragen zijn naar Belgische normen extreem hoog.”

LEES OOK.Didillon voorgesteld bij Genk: “Het was moeilijk om statuut als bankzitter te aanvaarden bij Anderlecht”

Racing Genk stelde dinsdag wintertransfers Eboue Kouassi en Thomas Didillon voor, maar de landskampioen is ook druk in de weer met de toekomst van Sander Berge. De Noorse middenvelder kan rekenen op interesse van onder meer Sheffield United, dat naar verluidt ruim 20 miljoen overheeft voor Berge.

“Het werk is pas af op 1 februari. Er beweegt wel wat rond onze spelers, ook rond Sander Berge, dat is geen geheim. Dat wordt op dit moment intern besproken, ook met de speler zelf. Die is nog altijd heel belangrijk in het verhaal, misschien zelfs de belangrijkste”, legde De Condé uit. “De bedragen zijn naar Belgische normen extreem hoog, en dat maakt het heel complex. De speler is ook belangrijk en daar wordt veel mee gesproken.”

Naast Kouassi en Didillon haalde Genk deze winterperiode ook al middenvelders Kristian Thorstvedt (Viking) en Mats Daehli (Sankt Pauli) binnen. Topschutter Ally Samatta verliet de club voor Aston Villa. Als Berge ook zou vertrekken, komt er mogelijk nog versterking voor de Limburgers. “Daarvan afhangende kan er misschien inkomend nog iets gebeuren”, aldus De Condé. “Los van dat hebben wij genoeg kwaliteiten. We hebben het vorig jaar ook meegemaakt met Pozuelo, dan gaan er andere jongen opstaan en krijg je een nieuwe vibe in de kleedkamer.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten