Plotse ontploffing met asbestwolk in ‘Kamp Waes’ blijkt helemaal niet wat het lijkt

© VRT

De bevrijding zondagavond van de gegijzelde deelnemers aan ‘Kamp Waes’ ging gepaard met een luide explosie. En, opmerkelijker, een flinke wolk asbest.

bpr

Straffe beelden, zondagavond in Kamp Waes. Daarin was te zien hoe de kandidaten als gijzelaars fysiek en mentaal tot het uiterste werden gedreven. Tot ze na die uitputtingsslag werden bevrijd door de Special Forces, tijdens een inval met een explosie en een hoop rook en stof. Minstens even straf: veel stof dus, in een pand dat duidelijk voor een groot deel uit asbestplaten bestaat.

Bij de VRT klinkt het dat ze zich “daarvan bewust waren”. “Maar we hebben elk risico vermeden”, zegt VRT-woordvoerder Hans Van Goethem. En niet alles is wat het lijkt. “We hebben de kandidaten laten schrikken met een luide droge knal, zodat hun reacties oprecht waren”, aldus Van Goethem. “De beelden van die ontploffing, de deur die uit haar hengsels wordt gegooid en de stofwolk, zijn op een andere plek gefilmd – zonder iemand in de buurt – en later in de montage toegevoegd.”

© VRT

Aangeboden door onze partners

Lees ook