Drie mannen aangehouden in onderzoek naar smokkel van 6 ton cocaïne in Waaslandhaven

Archiefbeeld Foto: Jan Van der Perre

Antwerpen / Brecht / Haasdonk -

Twee mannen uit Brecht en één man uit Haasdonk (Beveren) zijn aangehouden in een onderzoek naar drugstrafiek in de Waaslandhaven. Dat maakte het parket van Oost-Vlaanderen dinsdag bekend. Er werden ook meerdere huiszoekingen uitgevoerd.

De federale gerechtelijke politie van Antwerpen heeft dinsdag in opdracht van de onderzoeksrechter in Dendermonde meerdere huiszoekingen uitgevoerd in een onderzoek naar de invoer van grote partijen cocaïne via de Waaslandhaven. “Daarbij werden drie personen gearresteerd”, zo meldt het parket van Oost-Vlaanderen. “Twee onder hen, een 56-jarige man uit Haasdonk en een 26-jarige man uit Brecht, zijn ex-werknemers van een haventerminal. De derde verdachte is een 33-jarige man uit Brecht.”

Het gerechtelijk onderzoek naar de drugstrafiek loopt sinds de zomer van 2019. De drie mannen worden ervan verdacht betrokken te zijn bij de invoer van meer dan 6 ton cocaïne. De onderzoeksrechter in Dendermonde besliste in de loop van dinsdag om het trio aan te houden. Het onderzoek wordt verdergezet.

Door jtp
AANGERADEN