Politie zoekt getuigen van dodelijke brand in Brussels kraakpand

Het gerecht zoekt deze zes mogelijke getuigen. Foto: PhotoNews/if

Brussel -

De politie is op zoek naar zes mogelijke getuigen van een brand in een kraakpand in centrum Brussel. Daarbij werd een verkoold lichaam teruggevonden.

Op vrijdag 9 augustus 2019 brak omstreeks 21.30 uur een zware brand uit in een gebouw op het kruispunt van de Cellebroersstraat en de Hoogstraat. Hoewel het om een verlaten pand ging, bleek al snel dat er wat krakers in gehuisvest zaten. Eén van die krakers kon niet aan de vlammen ontsnappen. De hulpdiensten vonden een verkoold lichaam. Volgens de politie doet het onderzoek vermoeden dat het om een ongeluk gaat en niet om een verdacht overlijden.

Toch zijn de speurders op zoek naar getuigen van de brand om ook hun versie van het verhaal te horen. Camerabeelden in de omgeving legden zes mannen vast die de politie graag zou spreken. Het gaat om getuigen, maar de zes zijn na maanden speurwerk nog steeds niet geïdentificeerd.

De meeste mannen lijken afkomstig te zijn uit Oost-Europa. De politie kwam enkel wat bijnamen van de mannen te weten zoals Radù, Calcùl, Liviù en Le Hongrois. Wie één van de mannen herkent, wordt gevraagd om contact op te nemen met de speurders via het gratis nummer 0800/30.300.

INFO

Het volledige opsporingsbericht is hier te vinden.

Door Robin De Becker
TOP 10 MEEST GELEZEN