Miss België strikt gastrol in ‘Mooi en meedogenloos’

Foto: BELGA

Onze kersverse Miss België Celine Van Ouytsel (23) krijgt een rolletje in ‘Mooi en meedogenloos’. Ze trekt later dit jaar naar Los Angeles voor de opnames. De wereldberoemde Amerikaanse soap is geen onbekend terrein voor Van Ouytsel: ze is een grote fan van de serie. “Ik hoop dat ik de geheime dochter van Brooke mag spelen.”

Het kroontje van Miss België brengt veel kleine en grote prijzen met zich mee. Maar de opmerkelijkste voor Celine Van Ouytsel, sinds twee weken onze nieuwe Miss België, is een gastrol in één van ’s werelds populairste soaps: The bold and the beautiful, bij ons bekend als Mooi en meedogenloos. Straks duikt Van Ouytsel op naast iconische personages als Brooke Logan en Eric Forrester in nieuwe afleveringen van de serie. “De opnames staan nog niet exact ingepland, maar het zal voor de lente zijn”, zegt Van Ouytsel. “Ik kijk er al enorm naar uit. Samen met mijn mama keek ik vroeger vaak naar Mooi en meedogenloos. We zijn superfans.”

Van Ouytsel dankt haar rolletje aan Darline Devos, de organisatrice van Miss België en een fervente soapkijkster. Zij heeft goede banden met Mooi en meedogenloos. Zo strikte ze actrice Katherine Kelly Lang, die Brooke Logan speelt, als jurylid tijdens de verkiezing van Miss België 2017. Dit jaar versierde ze een gastrol als deel van het prijzenpakket. “Ik weet nog niet welk personage ik zal krijgen”, zegt Van Ouytsel. “Maar mochten ze me vragen om de geheime dochter van Brooke te spelen, zou dat heel geloofwaardig overkomen.” (lacht)

Van Miss naar actrice

Het is niet de eerste keer dat een Belg mag opdraven in Mooi en meedogenloos. Enkele jaren geleden was Jani Kazaltzis enkele afleveringen te zien als de kapitein van een luxejacht. En Astrid Coppens figureerde als model bij Forrester Creations, een modehuis in de soap. De afleveringen met Celine Van Ouytsel krijgen we nog niet meteen te zien: Eclips TV, waar Mooi en meedogenloos sinds enkele maanden te zien is, loopt zo’n 450 afleveringen achter op de Amerikaanse uitzendingen. Wellicht verschijnt Van Ouytsel pas binnen twee jaar op het Vlaamse scherm.

Of Van Ouytsel hierna voltijds gaat acteren, valt te betwijfelen. Ze heeft een masterdiploma rechten en is met meer dan 80.000 volgers op Instagram een bekende influencer. Wel treedt onze nieuwe Miss België in de voetsporen van enkele voorgangers. Zo speelde Justine De Jonckheere, die het kroontje droeg in 2011, mee in de kinderserie Ghost rockers. Ook had ze een bijrol in de derde F.C. De kampioenen-film. Ellen Petri (Miss België 2004) was op haar beurt te zien in Geub, Witse, Deadline 14/10 en Spitsbroers. En Stéphanie Meire (Miss België 1993) had drie jaar lang een rol in een Vlaamse soap: in Familie vertolkte ze Femke én haar dubbelganger.

bekijk ook

Miss België Celine Van Ouytsel komt in bad even terug op incident met beha: “Alles gaat natuurlijk heel snel”

Celine Van Ouytsel nieuwe Miss België, ondanks uitschuiver: “Ook als je valt, kan je winnen”

Miss België-finalistes onthullen alles over hun eerste kus: “Spannend maar ook een beetje ongemakkelijk”

Door Tom Vets