Twee mannen opgepakt voor aanval op tieners in Aarschot

Bron © BELGA

Themabeeld Foto: rr

Aarschot -

Twee mannen hebben afgelopen zaterdagavond drie minderjarige jongens aangevallen en beroofd in Aarschot. De twee konden kort nadien opgepakt worden en één van hen, een 51-jarige man, werd onder aanhoudingsbevel geplaatst. Dat meldt het Leuvense parket dinsdag.

De feiten speelden zich zaterdagavond rond 22.20 uur af aan het kerkhof aan de Herseltsesteenweg in Aarschot. De drie jongens, 17-jarigen uit Herselt en Aarschot, gingen naar eigen zeggen af op het geluid van bommetjes die werden afgestoken op het kerkhof. Daar merken ze twee mannen op die hen begonnen te achtervolgen.

De jongens probeerden weg te lopen maar werden tegengehouden door de twee mannen die hen vervolgens begonnen te slaan en hen bedreigden met een mes. Eén van de jongeren moest zijn gsm afgeven.

Kort na de feiten kwam een politiepatrouille voorbij en de jongens deden hun verhaal aan de agenten. Die konden de twee verdachten snel oppakken en vonden de gestolen gsm terug in een gracht langs de rijbaan. Beide verdachten hadden een mes op zak en werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Leuven.

De 51-jarige verdachte, die de slagen zou hebben uitgedeeld, werd onder aanhoudingsbevel geplaatst. Hij ontkent betrokkenheid bij de feiten. De 36-jarige verdachte werd vrijgelaten onder voorwaarden.

Door jvh
AANGERADEN
Meest recent