Tsunamialarm in Caraïben na aardbeving tussen Cuba en Jamaica

Archiefbeeld © Shutterstock

Een aardbeving met een kracht van 7,7 heeft dinsdag de Caraïben tussen Cuba en Jamaica getroffen, waarna tsunamialarm is afgekondigd.

jvh

Het epicentrum van de aardbeving werd in zee gelokaliseerd, ten zuiden van Cuba en ten noordwesten van Jamaica, op een diepte van naar schatting 10 kilometer, meldde het Amerikaanse United States Geological Survey, dat de kracht van de schok eerder op 7,3 had geschat.

De aardbeving werd volgens de lokale media in het grootste deel van Jamaica gevoeld en ook in Havana en in verscheidene provincies van Cuba. De beving leidde tot de evacuatie van gebouwen in Miami, in de staat Florida, meldden verscheidene Amerikaanse media.

Het tsunamiwaarschuwingscentrum dat bevoegd is voor de regio, stuurde een tsunamialarm uit. “Gevaarlijke golven zijn mogelijk op de kusten in een straal van 300 kilometer van het epicentrum van de aardbeving”, meldde het PTWC Pacific Tsunami Warning Center in een bulletin.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten