KMI waarschuwt voor gladheid: code geel in meerdere provincies, lokaal kans op ijsplekken

Bron © BELGA

Foto: shutterstock

Het KMI waarschuwt woensdag voor de ochtend met een code geel voor gladheid op de wegen. De waarschuwing geldt onder meer voor West- en Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant.

Code geel voor gladheid betekent dat er lokale gladheid op de grond verwacht wordt. “Deze situatie maakt het voetgangers en fietsers moeilijk. Het wegverkeer wordt vertraagd en kan zelfs gevaarlijk worden. Wees waakzaam”, luidt het bij het KMI.

KMI waarschuwt voor gladheid: code geel in meerdere provincies, lokaal kans op ijsplekken
Foto: KMI

Woensdag van 5 tot 11 uur verwachten we nog enkele sneeuwbuien in de Hoge Ardennen, waarbij een extra sneeuwlaag van een paar centimeter mogelijk is. Zeer lokaal is er ook kans op ijsplekken, hoofdzakelijk in het centrale en zuidelijke deel van het land.”

De weergoden serveren woensdag afwisselend opklaringen en wolkenvelden. Er zijn nog een paar lokale buitjes mogelijk, maar in vele streken blijft het droog. In Hoog­-België vallen er wel nog meer buien, soms met een winters karakter. ’s Ochtends kunnen er hier en daar enkele ijsplekken voorkomen. De maxima liggen tussen 2 graden in de Hoge Venen en 7 of 8 graden in Laag­ en Midden­ België, meldt het KMI.

’s Avonds en ’s nachts wordt het overal droog met opklaringen en wolken. In Hoog­-België verwacht het KMI vaak lage wolken die het zicht kunnen beperken op de hoogten. De minima schommelen tussen 0 graden in de Hoge Ardennen en 5 graden aan zee.

Donderdag is het eerst wisselend bewolkt en droog. Na de middag wordt het zwaarbewolkt en zeer geleidelijk valt er lichte regen vanaf de Franse grens. Het wordt erg zacht met na de middag temperaturen van 5 tot 11 graden. ‘s Avonds stijgen de temperaturen zelfs nog een beetje.

Van vrijdag tot zondag wordt het aanhoudend zacht, maar ook winderig met perioden van regen of buien.

TOP 10 MEEST GELEZEN