Man (47) die jogster meermaals verkrachtte en verminkte voor het leven, krijgt 15 jaar cel

Foto: rr

Vilvoorde -

Pascal P. (47) is woensdag door het Brusselse hof van beroep veroordeeld tot vijftien jaar cel voor een verkrachting in Vilvoorde. Het slachtoffer, een jogster, werd daarbij herhaaldelijk misbruikt en in elkaar geslagen, zodat ze voor het leven verminkt is.

De verkrachting vond plaats op zaterdagochtend 3 september 2016. Het slachtoffer was die ochtend thuis vertrokken om te gaan joggen op het wandelpad Schoewer, een verlengstuk van de De Bavaylei in Vilvoorde. Ze liep in de richting van de fietsersbrug die over de Woluwelaan loopt en kruiste een 400-tal meter verder een man die haar vastgreep. Ze werd op de grond gegooid en hevig geslagen in het aangezicht, waarbij ze voor het leven verminkt raakte. Vervolgens sleepte de dader haar mee naar een verdoken plaats, waar hij de vrouw meermaals op alle mogelijke wijzen verkrachtte. Zij hield aan de feiten blijvende verwondingen over.

Pas maanden later kon een verdachte worden geïdentificeerd worden. Op 13 juni 2017 had Pascal P. immers zijn ex-partner overvallen in hun stacaravan in Veurne. Hij had de vrouw verkracht en in elkaar geslagen. Volgens zijn eigen woorden was het enkel de tussenkomst van de vierjarige dochter van zijn ex die verhinderde dat hij de vrouw om het leven bracht. P.’s DNA, dat teruggevonden werd op een achtergelaten muts in Veurne, bleek overeen te komen met dat van de dader van de verkrachting in Vilvoorde.

P. ontkende tot voor de correctionele rechtbank staalhard elke betrokkenheid bij de feiten in Vilvoorde. Die rechtbank veroordeelde hem tot 14 jaar cel voor de verkrachting in Vilvoorde en 5 jaar cel voor de aanval op zijn ex, en sprak de terbeschikkingstelling van de strafuitvoeringsrechtbank uit voor 10 jaar.

P. ging enkel in beroep tegen de straf die hem was opgelegd en ontkende voor het hof van beroep de feiten in Vilvoorde niet langer. Volgens de verdediging moesten die gekaderd worden in het aanslepende conflict met zijn ex-partner, die hem de avond voor de feiten had buitengezet.

Door cds, mtm