Match LA Lakers uitgesteld, rest NBA-competitie dendert ondertussen voort

Bron © BELGA

D.J. Wilson (Milwaukee) eerde Koby Bryant met aangepast schoeisel. Foto: USA TODAY Sports

Terwijl het tragische overlijden van Kobe Bryant nog altijd nazindert, focussen de teams uit de Noord-Amerikaanse professionele basketcompetitie (NBA) zich weer op het sportieve. Milwaukee haalde het dinsdag vlot met 151-131 van Washington.

Khris Middleton was bij de Bucks de absolute uitblinker met 51 punten. Ook Eric Bledsoe toonde zijn kunnen met 34 punten. Voor Washington volstonden de 47 punten van Bradley Beal niet. Milwaukee won nu al voor de negende keer op rij en blijft met 41 zeges tegen 6 nederlagen ruim op kop in het Oosten. Toronto, met 33 zeges tegen veertien verliesmatchen runner-up achter Milwaukee, pakte tegen Atlanta de volle buit: het werd 130-114. Serge Ibaka en Pascal Siakam lieten zich bij de Raptors met ieder 24 punten opmerken. Bij de Hawks speelde John Collins zich met 28 punten in de kijker.

Match LA Lakers uitgesteld

De speeldag van dinsdag stond nog helemaal in het teken van de dood van Kobe Bryant, die zondag omkwam bij een helikopterongeluk. De wedstrijd tussen de Los Angeles Lakers en de Los Angeles Clippers, die dinsdag zou worden gespeeld, werd uitgesteld na het tragische ongeval. Het was de eerste thuiswedstrijd van de Lakers na het overlijden van de basketballegende. Bryant speelde zijn hele sportcarrière bij de LA Lakers. Hij kwam van 1996 tot en met 2016 uit voor de club uit Los Angeles, waarmee hij vijf keer de NBA won.

  • AANGERADEN