Tienermeisje met broertje (5) op de arm komt om het leven bij oversteken van drukke gewestweg in Zele

Zele / Berlare -

Een 15-jarig meisje is woensdag omstreeks 16 uur om het leven gekomen bij een ongeval op de Gentsesteenweg, op de grens van Zele en Berlare. Haar vijfjarige broertje raakte gewond en werd voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht.

Het meisje van vijftien stak de gewestweg over met haar broertje van vijf op de arm. Ze kwam uit een dansschool die langs de drukke weg ligt, waarschijnlijk nadat haar les was afgelopen. “Het is niet duidelijk waarom ze is overgestoken”, zegt burgemeester Katja Gabriëls (Open VLD). Mogelijk stond haar vader haar op te wachten.”


De bestuurder kon het meisje niet meer ontwijken, ze werd opgeschept door het voertuig. Haar broertje ging over de wagen en kwam op de grond terecht, maar overleefde de klap. De hulpdiensten probeerden het meisje ter plekke nog te reanimeren, maar zonder succes. Haar broertje werd voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de auto bleek niet te veel gedronken te hebben. Het parket stelde een verkeersdeskundige aan om de exacte omstandigheden van het ongeluk te onderzoeken. Ook slachtofferhulp van de politie kwam met meerdere mensen ter plaatse. Danscentrum Het Pand werd gebruikt om de getuigen op te vangen.


“Alles wijst op een jammerlijk ongeval”, zegt de burgemeester nog. Toch neemt het aantal dodelijk ongelukken in de jongste leeftijdsgroepen meer dan die van de andere leeftijdsgroepen, aldus Statbel. In 2018 kwamen 34 mensen jonger dan 19 jaar om in het verkeer.

Door svo, jvh