Club Brugge heeft beoogde spits nog niét beet: “Adolfo Gaich toch niet naar medische testen”

Foto: AFP

Brugge -

Club Brugge leek zijn beoogde spits bijna beet te hebben: de Argentijnse voetbalbond liet aanvankelijk weten dat Adolfo Gaich (20) op weg was om medische testen af te leggen voor blauw-zwart, maar moest dat later corrigeren: “Gaich had de toestemming om naar Buenos Aires te reizen maar zal uiteindelijk niet gaan en zal samen met de rest van de ploeg in Colombia blijven.”

Club Brugge wordt al langer aan Adolfo Gaich gelinkt. Volgens Argentijnse bronnen deed blauw-zwart deze week bij San Lorenzo een ultiem bod van 17 miljoen dollar of 15,5 miljoen euro.

Gaich is met de Argentijnse beloften nog tot begin februari aan de slag op het olympisch kwalificatietoernooi. Het was de Argentijnse voetbalbond die zelf bekendmaakte dat hij onderweg was naar Buenos Aires voor medische testen, waarna hij meteen weer zou aansluiten op dat toernooi.

In Brugse kringen werd echter ontkend dat er al een akkoord was bereikt met San Lorenzo, dat met bijkomende eisen de deal alsnog zou bemoeilijken.

Even later kwamen de Argentijnen met een nieuwe verklaring, die weinig goeds belooft: “Gaich had de toestemming om naar Buenos Aires te reizen maar zal uiteindelijk niet gaan en zal samen met de rest van de ploeg in Colombia blijven.”

Adolofo Gaich is amper 20 jaar maar met zijn 1m90 een imposante en vlotscorende spits. Zijn bijnaam bij zijn club San Lorenzo is El Tanque, De Tank. Gaich is de aanvoerder van de beloftenploeg van zijn land en was voor het olympisch kwalificatietoernooi een van de aanvallers in vorm in de Argentijnse Superliga: in zijn laatste vier matchen scoorde hij vier keer. Onder meer ook het Engelse Everton werd eerder al met Gaich in verband gebracht.

Club zoekt nog een grote targetspits die de mislukte Diagne kan vervangen. Eerder polste het ook Rode Duivels als Christian Benteke en Michy Batshuayi.

Door Joost Marynissen
  • Meer voetbal