Waarom Club Brugge en heel wat topclubs plots uitpakken met een shirt van Jordan Sinnott

Engeland is in de ban van het overlijden van Jordan Sinnott (25). De speler van Matlock Town werd aangevallen tijdens een nachtje stappen in Retford en overleed aan zijn verwondingen. Als steunbetuiging sturen heel wat clubs hun truitjes met de naam van de overleden voetballer, ook enkele Belgische clubs.

De betreurde Jordan Sinnott speelde in de Engelse lagere klassen, in de Northern Premier League. De vele hoofdletsels werden de middenvelder fataal. Ondertussen heeft het Britse gerecht twee verdachten in hechtenis genomen op verdenking van moord.

Het doneren van de shirts was een idee van de broer van Sinnott. De shirts zullen op de begrafenis uitgehangen worden en daarna worden ze geschonken aan Sports Relief, een goed doel dat zich inzet voor minderbedeelde kinderen. Het nummer ‘25’ verwijst naar de leeftijd waarop Sinnott stierf.

“Mijn broer was een geweldige kerel en voor zijn begrafenis hadden we het idee om voetbalshirts te verzamelen met ‘Sinnott 25’ op de achterkant gedrukt”, aldus Tom Sinnott in een verklaring. “Na de begrafenis willen we elk shirt aan Sports Relief doneren, zodat kinderen in het buitenland ze kunnen hebben en we weten dat hij zo toch nog andere kinderen heeft geholpen.”

Onder meer Club Brugge, KV Mechelen, Liverpool-kapitein Jordan Henderson en Rangers-coach Steven Gerrard toonden al hun respect voor de actie.

Door Joost Marynissen
Meer voetbal