Poetin verleent gratie aan Israëlische vrouw die 7,5 jaar cel kreeg voor 9 gram cannabis

Bron © BELGA

Naama Issachar Foto: AFP

De Russische president Vladimir Poetin heeft een Israëlisch-Amerikaanse vrouw gratie verleend, die in Rusland was veroordeeld tot 7,5 jaar cel voor drugsmokkel. De zaak bemoeilijkte de relaties tussen Moskou en Israël.

De gratie voor de 26-jarige Naama Issachar gaat in “de dag van de ondertekening” van het decreet, aldus het Kremlin. Poetin heeft dat woensdag ondertekend.

Woensdag of donderdag komt de Israëlische premier Benjamin Netanyahu komt woensdag of donderdag aan in Moskou. Hij zal er Poetin ontmoeten en hem de details van het Amerikaanse vredesplan voor het Midden-Oosten voorstellen.

9 gram cannabis

Naama Issachar was in april opgepakt, tijdens haar passage in een luchthaven in Moskou bij een vlucht tussen India en Israël met overstap in de Russische hoofdstad. In haar bagage was 9 gram cannabis aangetroffen. Ze is in oktober veroordeeld tot 7,5 jaar cel, een straf die in beroep in december is bevestigd.

Haar opsluiting viel niet in goede aarde in Israël. Netanyahu en de moeder van de jonge vrouw riepen meermaals op tot haar vrijlating.

Door jvh
TOP 10 MEEST GELEZEN