Abonnee worden? Kies je leesformule

30/01/2020 - Economie
camera closecorrect down eyefacebook Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

De nieuwste iPhones hielpen Apple alweer aan een recordverkoop.  REUTERS

Alweer recordkwartaal voor Apple

De Amerikaanse technologiegigant Apple heeft in het afgelopen kwartaal recordresultaten in de boeken gezet. De omzet in het eind december afgesloten eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar steeg op jaarbasis met 9 procent tot 91,8 miljard dollar.

Apple scoorde niet alleen met zijn nieuwste iPhones die tijdens de feestperiode onder menige kerstboom lagen, ook met de Apple Watch, de AirPods en diensten als Apple TV+ deed het bedrijf uit het Californische Cupertino goede zaken. De nettowinst bedroeg ruim 22,2 miljard dollar tegen 20 miljard dollar een jaar eerder.

Topman Tim Cook verklaarde in zijn nopjes te zijn met de records die Apple heeft geboekt en denkt dat de omzet in het lopende kwartaal zal uitkomen op 63 tot 67 miljard dollar. En dat stemde ook de beleggers tevreden. Die stuurden het aandeel woensdag bij de opening van Wall Street prompt 3 procent hoger, wat het bedrijf een beurswaarde van 1.429 miljard dollar geeft. Nog even en Apple wordt het eerste Amerikaanse bedrijf dat de kaap van de 1.500 miljard dollar rondt.  (krs, blg)

Hoofdpunten