Abonnee worden? Kies je leesformule

30/01/2020 - Binnenland
camera closecorrect down eyefacebook Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

Marc Van Damme.  avt

Tragewegenactivist richt pijlen op Glabbeek

Een aangetekende brief van buurtwegenactivist Marc Van Damme veroorzaakt opnieuw wrevel in Glabbeek, dat eerder aan hem ‘ontsnapte’.

Van Damme sloot vorige week een dading van 1,6 miljoen euro met Aarschot, dat op die manier ontsnapt aan dwangsommen voor onbegaanbare buurtwegen. Burgemeester Peter Reekmans (LDD) van Glabbeek klopte zich nadien opnieuw op de borst omdat hij er als een van de weinigen in geslaagd was om te ontsnappen aan dwangsommen.

“Door nu zo’n brief te sturen, wil hij laten voelen dat hij nog leeft en dat hij ons wil pakken”, zegt Reekmans. “Maar van ons gaat hij geen euro krijgen: desnoods schaf ik alle trage wegen af.”

Marc Van Damme zegt dat Glabbeek de contractuele verplichtingen niet nakomt. “Dat het net deze week komt, is inderdaad geen toeval: ik heb na al het gedoe met Aarschot eindelijk weer tijd om me over deze zaak te buigen”, zegt hij. “Meneer Reekmans jut de publieke opinie tegen mij op en spreidt drek over mij uit, maar hij zou beter werk maken van zijn buurtwegenplan.”(kba)

Hoofdpunten