LA Clippers verliezen bij eerbetoon aan Bryant in Staples Center

Bron © BELGA

De’Aaron Fox (l.) was de man bij Sacramento. Foto: USA TODAY Sports

De Los Angeles Clippers hebben zich donderdag in de NBA in eigen zaal laten verrassen door Sacramento (124-103). De tragische dood van Kobe Bryant, die zondag omkwam bij een helikopterongeluk, stond centraal tijdens de avond in het Staples Center.

Bryant speelde zijn hele sportcarrière bij de LA Lakers, die net als de Clippers hun partijen in het Staples Center afwerken. Hij kwam van 1996 tot en met 2016 uit voor de club uit Los Angeles, waarmee hij vijf keer de NBA won. De wedstrijd tussen de Lakers en Clippers, die dinsdag zou worden gespeeld, werd uitgesteld na het tragische ongeval. Vrijdag treffen de Lakers in hun eerste thuisduel na Bryants overlijden Portland, maar donderdag stonden ook de Clippers al stil bij het ongeval.

De spelers van de Clippers warmden zich op met shirts met de nummers die Bryants droeg, 8 en 24, en er werd een videoboodschap afgespeeld waarin Paul George Bryant loofde. “Hij was een talent en werd een fenomeen”, klonk het. “Nadien groeide hij uit tot nationaal icoon.” Onder leiding van De’Aaron Fox (34 punten) won Sacramento uiteindelijk de partij met 124-103. De Clippers staan in de stand in het westen samen met Denver, met 33 zeges tegen vijftien nederlagen, als tweede. De Lakers (36 zeges / 10 nederlagen) voeren de lijst aan. Denver haalde het van Utah met 106-100.

  • Meest recent