Ook negatieve rente voor rijke klanten ING in Nederland

© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

ING gaat voor rijke Nederlandse klanten een negatieve spaarrente hanteren. Zij moeten dus betalen om hun spaargeld op de bank te houden. ING is al de tweede Nederlandse grootbank die daarmee start, na ABN Amro.

Voor rekeningen met een saldo van meer dan 1 miljoen euro gaat ING boven 1 miljoen euro een rente rekenen van -0,50 procent. Volgens de bank hebben vandaag zo’n 6.400 zakelijke, private banking en particuliere klanten saldi boven de drempel van een miljoen euro.

LEES OOK. BNP Paribas zet rente op al haar spaarrekeningen op wettelijk minimum: 6 manieren om je spaargeld te redden (+)

ING voert die wijzigingen door vanwege de aanhoudende lage en negatieve rentes in de markt. Banken moeten zelf betalen voor geld dat ze stallen bij de Europese Centrale Bank.

Eerder maakte ABN Amro al bekend klanten met meer dan 2,5 miljoen euro spaargeld 0,5 procent rente aan te rekenen. In België zijn negatieve spaarrentes voorlopig onmogelijk. Er geldt een wettelijke minimumrente van 0,11 procent (0,01 procent basisrente en 0,10 procent getrouwheidspremie) bij gereglementeerde spaarboekjes.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten