Linde Merckpoel keert even terug naar haar oude liefde en zal het meteen druk krijgen

Sofie Lemaire en Linde Merckpoel.

Sofie Lemaire en Linde Merckpoel.

Het Radio 1-programma De wereld van Sofie moet het even zonder Sofie Lemaire (36) doen. De presentatrice stort zich volgende week op haar project Meer vrouw op straat, waarmee ze samen met haar luisteraars meer straatnamen naar bekende vrouwen wil vernoemen. Die strijd documenteert ze in een reeks die binnenkort acht dinsdagen op rij te zien is op Canvas. Noodgedwongen moet Lemaire haar ochtendshow tussen 10 en 12 uur dus een weekje staken. Invaller van dienst is Linde Merckpoel (35). Zij ruilt Studio Brussel kort in voor Radio 1 en presenteert volgende week De wereld van Linde.

dvg, bpr

De agenda van Merckpoel zit meteen goed vol. Ze zal het hebben over het coronavirus en de gevolgen van quarantaine, nodigt sportjournalist Maarten Vangramberen uit om te praten over looprecords en zoekt uit hoe ze het kind in zichzelf wakker kan houden.

De vlogs van Merckpoel, die vorig jaar haar ochtendprogramma bij Studio Brussel inruilde voor de digitale kanalen, gaan dus even de koelkast in. Maar van een definitieve overstap is geen sprake. “Het gaat om een tijdelijke invalbeurt”, klinkt het bij de VRT. “Linde blijft trouw aan Studio Brussel.” De wereld van Linde is volgende week van maandag tot en met vrijdag te horen op Radio 1, van 10 tot 12 uur.

Aangeboden door onze partners

Lees ook